Om oss

Ett urval signerat Belgoklubben!I 10 års tid har Belgoklubben som oberoende aktör handplockat unika ölprodukter från Belgiens främsta mikrobryggare och levererat dessa till ölintresserade i Sverige.
När vi nu går in i vårt andra decennium öppnar vi för möjligheten för fler att prova på och beställa våra drycker och smaker.
Denna butik är ett komplement till Belgoklubbens medlemsverksamhet och erbjuder dig som nyligen kommit i kontakt med oss att beställa våra produkter utan krav på medlemsskap.
Om medlemskap i Belgoklubben samt förmåner förknippade med detta läser du om på www.belgoklubben.be
Varmt välkommen att njuta av ett unikt ölhantverk signerat Belgoklubben.

/Henrik, Björn & Jens med kollegor

 

Belgoklubben - för att vi tyckte att det behövdes!

Det var önskan om att få tillgång till ett bredare ölutbud i Sverige, en förundran över varför endast vinklubbar sålde vin på distans samt det egna intresset för ölet och dess historia som fick oss att starta Belgoklubben 2013. Valet belgisk öl var då lika självklart som idag. Av alla länder i världen menar vi att det är Belgien med alla sina unika ölprodukter och ölstilar, med deras kraft och potensen och jästdrivna uttryck som gör det till det i särklass mest tongivande öllandet. Här finns en lång öltradition sprungen ur allt från trappistmunkarnas kärl och örtagårdar till lambicbryggarnas vildjäst och öppna kar och vallonernas bondölshantverk. Att man i Belgien gärna tappa sitt öl på stora flaskor lockar till umgänge och viljan att dela smakupplevelsen och flaskan med en vän över en bit mat, över livets mysterier, eller solnedgången. Från sött till surt och från mörkt till ljust, vi ville ha mer av den belgiska ölskatten i Sverige och erbjuda den med leverans hem till din dörr. Ett urval av smaker och brygder helt oberoende några andra krafter eller intressen än just kvalitet och smak. Från det minsta till den störta bryggeriet, bara ölet smakade bra, hade karaktär och var unikt ville vi ge det en plats i våra lådor. Den 19 Juni 2013 levererade vi så vår Premiärlåda och nu snart 10 år senare så är det med samma filosofi och grundtanke som vi väljer brygder och skapar våra lådor.

Udda fåglar och kända profiler.
Något klassiskt, något modernt, något udda, något som släcker törsten och något som överraskar. När vi tillsammans med Vår ölexpert Jens Skrubbe skapar våra lådor försöker vi fånga den bredd som är den belgiska ölfloran. De mest udda av fåglar är därför välkomna tillsammans med klassiker och kändisar.  För oss är oberoendet i valet av produkt viktigt. Har Bryggeriet ett bra öl så kommer vi att nosa upp det mycket snart. Det är i huvudsak på ölfestivaler och när vi besöker bryggerier som vi finner ölkandidater till våra lådor. Belgien är gigantiskt på ölkartan men till ytan är det litet och mellan bryggerierna är avstånden små. Den vältränade kan därför när konditionen är som bäst hinna med flertalet bryggerier på en dag och få många nya smaker presenterade för sig. Men i tider som varit med begränsad möjlighet till resande har bryggerier valt att skicka sina nyheter till oss för avsmakning. Att beskriva smak är en subjektiv aktivitet. Vist medföljer en kort och mer smakbeskrivande text i Belgobladet. Men som ordspråket lyder så är smaken som baken delad och adjektiven som beskriver den är lika många som struparna som klunkarna rinner ned i. Via vår ölexpert Jens Skrubbes penna har vi valt en lite annan väg och att med glimten i ögat beskriva ölet i våra lådor. För oss är en smak av den känsla ölet skänker när det njuts viktigare och tillfället helt avgörande. Vår förhoppning är att du med våra ord skall ges möjlighet att hitta det där rätta ölet för det rätta tillfället, för det är då vi tror det smakar som allra bäst!

Belgoklubben i Belgien - En kvallitetssämpel
Vi känner stolthet över är att även i Belgien har Belgoklubben blivit en kraft och av betydelse för hantverksbryggerierna.  Via våra lådor når bryggeriernas produkter ut till en större publik och när ölet smakas och bedöms på ölrelaterade rating-siter och sociala medier så sprids kännedom och intresse skapas för produkterna. I Belgien har det blivit något av en kvallitetsstämpel att få sin produkt utvalda av Belgoklubben. Efter vårt godkännande har bryggerier ibland behållit Belgoklubbens logotyp på sina flasketiketter även de avsedda för den Belgiska marknaden. Tack vare alla medlemmar har vi givits möjlighet att reservera hela bryggningar från de mindre och medelstora bryggerierna. Sedan starten har närmare 100 ölprodukter tappats unikt på storflaskor för Belgoklubben.

Hur många ölsorter finns egentligen i Belgien idag?
-Detta är en frågan vi ofta får. Ett exakt svar är svårt att ge men när vi startade Belgoklubben försökte vi räkna på detta. Vi kom då fram till att med befintliga ölprodukter i Belgien, ponerat att inga nya ölprodukter skulle introduceras någonsin i framtiden, så skulle vi i alla fall kunna leverera 6 olika ölsorter av högsta klass en gång per kvartal i 90 år utan att behöva repetera oss. Eftersom det ständigt kommer nya ölprodukter så kan du slappna av och vi kan samtidigt våga lova att när vi nu går in i vårt nästa decennium med Belgoklubben så kommer ölsorterna definitivt att räcka! Vi ser därför fram emot att kunna presentera många nya och spännande öl till dig för en låååång tid framöver!

Tack för att du är en del av Belgoklubben och för att du bidrar till ett större ölutbud i Sverige!